Kempen 0,0%

Door Liesbeth Wouters

In de Kempen weten we wat genieten is. Bovendien doen we in de Kempen graag ons eigen ding! 

 

Tijdens de maand februari 2024 gaat de actie ‘Kempen 0,0%: 100% genieten, 0% alcohol’ van start. Tournée Minérale in een Kempisch jasje. Doe mee en kies in februari een maand lang voor alcoholvrije alternatieven!

Gezondheidsvoordelen

Kempen 0,0% wil ieder van ons oproepen om in de maand februari geen alcohol te drinken, omdat het tal van voordelen biedt:

  • Meer energie: Door alcohol even achterwege te laten,
    geef je je lichaam de kans om zich te herstellen en voel je je energieker gedurende de dag
  • Betere slaap: Alcohol kan je slaap verstoren, dus een maand zonder alcohol kan resulteren in een diepere en meer verkwikkende slaap
  • Spaart geld uit: Niet alleen is dit goed voor je gezondheid, maar het kan ook een positieve impact hebben op je portemonnee
  • Gezond gewicht: Het vermijden van alcohol kan bijdragen aan een gezonder gewicht en je algemene welzijn bevorderen
  • Laat je huid stralen: Alcoholconsumptie kan de huid uitdrogen en dof maken, dus een alcoholvrije maand kan leiden tot een stralendere huid
  • Geen kater, dus meer tijd: Zonder katers te
    moeten verwerken, heb je meer tijd en energie om dingen te doen die je graag doet 

Alcoholvrije drankjes

Laat je inspireren door de lekkere, originele drankjes in de alcoholvrije receptenbundel. Maak zelf een mocktail, smaakwater of ontdek het aanbod alcoholvrije alternatieven in de supermarkt.

Tips & Tricks

Vanaf half januari 2024 verschijnen er op de facebookpagina ‘Gezonde Kempen’ tal van tips en tricks, gezondheidsvoordelen, filmpjes van professionelen en organisaties, alcoholvrije recepten en meer. Volg de pagina en je hoeft niets te missen van de campagne. 

Campagnematerialen

Ben je een organisatie, WZC, sportclub, horeca, lokaal bestuur en wil je graag meedoen of het project mee bekend maken? Ontdek en download de gratis communicatiematerialen hier.

Activiteiten in de Kempen

Ontdek welke activiteiten doorgaan in de Kempen. Let op: deze lijst wordt nog regelmatig aangevuld met nieuwe informatie.