Geen excuses. Laat een screeningsmammografie nemen.

De tijd vliegt! Twee jaar is zo voorbij.

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar gratis een screeningsmammografie nemen.

 

Suzanne (53 jaar): “Ik deed twee jaar geleden al mee en de screeningsmammografie was niet afwijkend. Ik was gerustgesteld, waarom is het nu al nodig om terug mee te doen?”

 

Dr. Patrick Martens: “Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing elke twee jaar een uitnodiging. De screeningsmammografie herhalen om de twee jaar is juist heel belangrijk. Een screeningsmammografie is namelijk een momentopname, en na twee jaar kan een kanker toch zichtbaar worden terwijl er daarvoor niks te zien was. Daarom is het belangrijk elke twee jaar mee te doen.“

 

Het Bevolkingsonderzoek Borstkanker geeft vrouwen van 50 tot en met het jaar waarin men 69 wordt de kans om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Ze ontvangen hiervoor een brief met een uitnodiging. Het onderzoek is gratis en snel. Geen excuses dus.

Tijdig opsporen is belangrijk.

Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden ontdekt. Daardoor is het één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek.

Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Wil je weten wanneer jij een uitnodiging in je brievenbus mag verwachten?

Dat kan online én mobiel met:

Daar kan je ook je vaccinaties, medisch dossier en medicatieschema vinden.

Inloggen kan via je elektronische identiteitskaart. Je kan ook de app ‘itsme’ gebruiken.

Heb je vragen over het Bevolkingsonderzoek Borstkanker?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur of stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be