Leef je gezondste leven.

Je probeert meer te bewegen. Wat gezonder te eten. Te stoppen met roken, misschien? Maar als je het alleen moet doen, is het lastig. Kempenaars krijgen vanaf nu een extra duwtje in de rug dankzij het gratis online gezondheidsplatform BIBOPP, kort voor Burgers in Beweging met een Online PreventiePlatform.

BIBOPP is een hulpmiddel om je levensstijl te verbeteren en je risico op ziekte te verminderen. Op basis van een vragenlijst (de Gezondheidsgids) krijg je een persoonlijk advies met een actieplan vol activiteiten in jouw buurt.

De Gezondheidsgids?

De Gezondheidsgids is een vragenlijst die huisartsen gebruiken om gezondheidsproblemen te voorkomen of aan te pakken. Huisartsen gebruiken het al langer in de praktijk maar op het gezondheidsplatform BIBOPP is de Gezondheidsgids vanaf nu online beschikbaar voor iedereen. De Gezondheidsgids stelt vragen over je gezondheid zoals “rook je?”, “komt er darmkanker voor in je familie?” of “ben je hartpatiënt?”. Op basis van jouw antwoorden geeft de Gezondheidsgids een persoonlijk advies gebaseerd op betrouwbare wetenschappelijke feiten. De Gezondheidsgids geeft je de mogelijkheid om zelf je eigen gezondheid mee op te volgen. Bovendien is het mogelijk om je resultaten te delen met jouw huisarts voor extra begeleiding of advies.

Jouw persoonlijk actieplan: alleen of in groep

Op basis van je antwoorden in de Gezondheidsgids, krijg je een actieplan dat je vertelt hoe je jouw gezondheid verbetert met activiteiten in jouw buurt. Denk aan wandelroutes, trainingen in clubverband, kooklessen maar ook gespecialiseerde, lokale hulpverleners zoals tabacologen of beweegcoaches. Je hoeft het niet alleen te doen: spreek gerust een buurman, familie of vrienden aan. Een primeur in de Kempen en later in héél Vlaanderen!

Inwoners van Balen, Mol, Dessel, Retie en de stad Turnhout krijgen als eerste de kans om het gezondheidsplatform BIBOPP nu te gebruiken. De lokale besturen engageerden zich als pilootgemeenten en zetten actief hun schouder onder het uitdragen van het project.

Meedoen?

Zet vandaag de eerste stap en beantwoord de vragen op www.bibopp.be.

 

BIBOPP kwam tot stand dankzij steun van VLAIO, de provincie Antwerpen en EmpowerCare (Interreg 2 Seas).