Samen voor meer veerkracht.

Elk jaar, van 1 tot 10 oktober, zetten we het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Met als doel? Mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken.   

Heb je ook al gemerkt dat we meestal pas over mentale gezondheid spreken als het niet goed gaat? Daarom is het belangrijk én nodig om te werken aan geestelijke gezondheid nog vóór er zich problemen stellen. En dat doen we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Door geestelijke gezondheid positieve aandacht te geven, creëren we tegelijkertijd meer begrip voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. 

JAARTHEMA 2022 #SAMENVEERKRACHTIG, MET DE NADRUK OP ‘KRACHT’  

Dit jaar staat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in het teken van ‘kracht’. We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen … soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Onder het motto ‘samen veerKRACHTig’ nodigen we mensen uit om positief naar zichzelf te kijken, de eigen kracht te ontdekken en elkaar te versterken.

VEERKRACHT? WAT? 

Stress en tegenslag maken deel uit van het leven, maar kunnen je soms danig uit evenwicht brengen. Ieder van ons gaat er anders mee om. Hoe sterk jouw mentaal welbevinden te lijden heeft onder de druk, tegenslagen en veranderingen, hangt af van hoe veerkrachtig je op dat moment bent.  

Mensen met een sterke veerkracht laten zich niet snel van de wijs brengen: zij kunnen hun balans goed bewaren. Je kunt zeggen dat veerkracht het vermogen is om terug te veren na tegenslagen en je aan te passen aan stress of aan (ingrijpende) negatieve veranderingen. Veerkracht gaat over flexibel omgaan met moeilijke momenten.

 

> Lees hier meer over hoe veerkracht precies werkt én hoe je het kan trainen.

TIJD VOOR ACTIE  

Van 1 tot 10 oktober staat de Kempen op zijn kop met activiteiten die kracht, mentaal welbevinden en veerkracht in de kijker zetten.  Check de agenda voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.