Afbeelding Week van de Smaak Afbeelding 1

Proef jij mee de peulvruchten tijdens de Week van de Smaak?

Waarom zijn peulvruchten zo gezond?

Ze zitten boordevol pectine, een stof die de slechte cholesterol (LDL) verlaagt. Zo ben jij beter beschermd tegen hart- en vaatziekten. Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten en vormen een goedkoop alternatief voor vlees. Kikkererwten, linzen, sojabonen, witte bonen en bruine bonen zijn ideale eiwitbronnen.

Onbekend is onbemind. De Vlaming zet de peulvruchten jammer genoeg amper op het menu. Vandaar dat wij onderstaande recepten voor jullie hebben uitgetest. Probeer het zelf!
 

LINZEN MET KRUIDIGE GROENTEN

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 plantje peterselie
  • 1 plantje koriander
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 300 gr droge groene linzen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel gember
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 koffielepel zout

Werkwijze:

Snij de ui, paprika, wortel en courgette in grote stukken.

Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

Snipper de knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en knoflook glazig.

Voeg de groenten toe en laat 5 minuten stoven.

Roer er de linzen onder en giet er water bij tot alles net onderstaat. Kruid met het gemberpoeder, de kurkuma en het zout. Voor wat extra smaak kan je eventueel een groentebouillonblokje toevoegen. Laat ongeveer 30 minuten sudderen.

Snij intussen de peterselie en de koriander grof en meng net voor het opdienen onder de groenten.

Serveer met een stukje brood of wraps en verse muntthee.

(Bron: Colruyt)
 

PROEF OOK

Recept: MEXICAANSE GROENTENWRAPS 

Recept: BLOEMKOOLCURRY MET KIKKERERWTEN

 

allepeulvruchten_campagnebeeld_v3-01.jpg
kidneyboon_campagnebeeld_v2-02.jpg
kikkererwt_campagnebeeld_v2-02.jpg
linze_campagnebeeld_v2-02.jpg
witteboon_campagnebeeld_v2-02-1.jpg