Afbeelding Week van de Smaak  Afbeelding 1

Proef jij mee de peulvruchten tijdens de Week van de Smaak?

Waarom zijn peulvruchten zo gezond?

Ze zitten boordevol pectine, een stof die de slechte cholesterol verlaagt. Zo ben jij beter beschermd tegen hart- en vaatziekten. Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten en vormen een goedkoop alternatief voor vlees. Kikkererwten, linzen, sojabonen, witte bonen en bruine bonen zijn ideale eiwitbronnen.

Onbekend is onbemind. De Vlaming zet de peulvruchten jammer genoeg amper op het menu. Vandaar dat wij onderstaande recepten voor jullie hebben uitgetest. Probeer het zelf!
 

MEXICAANSE GROENTENWRAPS

Ingrediënten (voor 8 wraps):

  • 300 g crispy mais
  • 800 g kidneybonen uit blok
  • 4 bosuien
  • 500 g cherrytomaten
  • 300 g cheddar
  • 8 tortillawraps

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de mais uitlekken.

Schep de bonen in een zeef, spoel ze onder koud stromend water en laat uitlekken.

Snijd de bosuitjes in ringetjes en de cherrytomaten doormidden.

Meng de mais, bonen, bosui en cherrytomaten.

Bekleed de ovenschaal met bakpapier.

Rasp de cheddar en voeg de helft toe aan het bonen-tomatenmengsel.

Verdeel het mengstel over de wraps en vouw ze dicht.

Gebruik meer wraps al je te veel vulling hebt.

Leg de wraps in de ovenschaal.

Strooi de rest van de cheddar erover.

Bak 15 min. in de oven.

(bron: AH)

 

PROEF OOK

Recept: BLOEMKOOLCURRY MET KIKKERERWTEN

Recept: LINZEN MET KRUIDIGE GROENTEN

 

 

allepeulvruchten_campagnebeeld_v3-01.jpg
linze_campagnebeeld_v2-02.jpg
kidneyboon_campagnebeeld_v2-02.jpg
kikkererwt_campagnebeeld_v2-02.jpg
witteboon_campagnebeeld_v2-02-1.jpg