Afbeelding Geluk in de Kempen Afbeelding 1

Een gelukkig leven … Dat wensen we elkaar allemaal toe. Maar je ‘gelukkig voelen’ of ‘gelukkig zijn’, wat is dat precies?

Wie wil werken aan zijn/haar geluk heeft daar nu een praktisch hulpmiddel voor: de Geluksdriehoek. De driehoek toont de 3 bouwblokken van geluk en bundelt de zaken die je zélf kan doen om gelukkig(er) te worden. De Geluksdriehoek wil Vlamingen stimuleren om aan hun mentaal welbevinden te werken. Ook online: op www.geluksdriehoek.be staan praktische tips, filmpjes, oefeningen en verhalen van (bekende) Vlamingen over verschillende geluksgerelateerde thema’s. Je vindt er ook de geluksmaat, een test die je meer vertelt over hoe het gesteld is met jouw geluk. Het dashboard houdt de resultaten voor je bij.

Wil je de Geluksdriehoek leren kennen? Dat kan! Je kan kiezen uit een infosessie of een info- en oefenreeks:

  • In de INFOSESSIE word je gedurende drie uur ondergedompeld in de wereld van geluk. Je krijgt er praktische tips en je ervaart hoe je thuis kan verder werken aan geluk.
  • In de INFO-EN OEFENREEKS ga je met een groepje gedurende drie sessies van twee uur concreet aan de slag met de Geluksdriehoek. Je leert echt hoe je in je dagelijkse leven kan werken aan geluk.

Vanaf 4 oktober tot juni 2022 worden verspreid over de Kempen een hele reeks sessies over de Geluksdriehoek gegeven. Maak een keuze uit de gratis infosessie of de gratis info- en oefenreeks in jouw buurt en schrijf je in

> Bekijk de kalender

De Geluksdriehoek werd ontwikkeld door het Vlaams Instituut Gezond Leven met de hulp van heel wat experten. Het is het allereerste educatieve model in Vlaanderen dat 100% toespitst op mentaal welbevinden.