Afbeelding 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid Afbeelding 1

Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober 2020: 10 dagen acties

Op 10 oktober wordt geestelijke gezondheid wereldwijd in de kijker gezet. In Vlaanderen gaan we een stapje verder en houden we een 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Onder het motto 'Samen Veerkrachtig' zetten wij van 1 tot en met 10 oktober in op dit levensbelangrijke thema en zetten we het belang van veerkracht in de kijker.

Want veerkracht is meer dan ooit overal nodig. Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar immers serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft bijgevolg niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal.

Het goede nieuws? Veerkracht kan je trainen! Want je veerkracht hangt voor een groot deel af van je vaardigheden om met problemen en stress om te gaan. En die kan je oefenen! Zo kan je leren hoe je met een negatieve gebeurtenis toch positief kan omgaan of hoe je je goed gevoel kan beschermen.

Hoe? Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid gaan we samen voor een veerkrachtige Kempen! Van 1 tot 10 oktober maken we geestelijke gezondheid meer bespreekbaar, bundelen we onze krachten en delen we tips en oefeningen om je veerkracht te versterken.

Wil je nu al aan de slag? Geef je veerkracht dan een boost met de oefeningen op www.fitinjehoofd.be. Kijk zeker eens in onze kalender voor activiteiten in jouw regio.

#samenveerkrachtig

Partners

Evenementen van deze actieweek