Afbeelding 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid Afbeelding 1

Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober 2020: 10 dagen acties

Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Tien dagen waarin we extra stilstaan bij het belang van een goede veerkracht. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kan dit zelf trainen: praten met anderen, voldoende bewegen of nieuwe dingen uitproberen. Onder het motto 'Samen Veerkrachtig' nodigen we je uit om deel te nemen aan een actie die aanmoedigt tot het verhogen van de veerkracht.

De 10-daagse is het uitgelezen moment om stil te staan bij het belang van een goede geestelijke gezondheid. Wist je dat 1 op 4 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen? Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of over psychische kwetsbaarheden, mensen durven er moeilijk over te praten. Het is nog altijd taboe om te praten over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder. 

Dit jaar willen we de 10-daagse extra in de kijker zetten met een Vlaamse actie. We kiezen voor bankenprojecten. Denk maar aan babbelbanken, gevelbanken, het project bankdirecteurs en het project bankcontact. Door bankenprojecten zetten we in op het "wij-gevoel", op sociale cohesie. Stimuleer zo ontmoeting tussen mensen. Omdat elke ontmoeting de kans is om elkaar te leren kennen.

Meer inspiratie rond bankenprojecten vind je in de inspiratiegids.  

#samenveerkrachtig

De hashtag #samenveerkrachtig verwijst naar de rode draad van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid en naar www.samenveerkrachtig.be. Op deze website staan alle acties die in Vlaanderen doorgaan tijdens de 10-daagse.

Partners

Evenementen van deze actieweek