Afbeelding 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid Afbeelding 1

Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober 2019: 10 dagen acties

Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Tien dagen waarin we extra stilstaan bij het belang van een goede veerkracht. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kan dit zelf trainen: praten met anderen, voldoende bewegen of nieuwe dingen uitproberen. Onder het motto 'Samen Veerkrachtig' nodigen we je uit om deel te nemen aan een actie die aanmoedigt tot het verhogen van de veerkracht.

De 10-daagse is het uitgelezen moment om stil te staan bij het belang van een goede geestelijke gezondheid. Wist je dat 1 op 4 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen? Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of over psychische kwetsbaarheden, mensen durven er moeilijk over te praten. Het is nog altijd taboe om te praten over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder. Dit taboe beïnvloedt het leven van mensen met een psychische kwetsbaarheid en dat van hun naasten. Het heeft invloed op hun herstel, hun terugval, hun welbevinden en hun zelfstigma. Als samenleving moeten we ons hiervan bewust zijn. Samen kunnen we van Vlaanderen een plek maken waar geestelijke gezondheid de aandacht krijgt die ze verdient! 

Dit jaar willen we de 10-daagse extra in de kijker zetten met een Vlaamse actie. We kiezen voor een echte eye-catcher. SPREUKEN IN HET STRAATBEELD ofwel fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen, quotes om even bij stil te staan. Kijk even goed rond tussen 1 en 10 oktober, benieuwd welke spreuk jou het meeste aanspreekt.

#samenveerkrachtig

De hashtag #samenveerkrachtig verwijst naar de rode draad van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid en naar www.samenveerkrachtig.be waar mensen een overzicht vinden van alle geplande acties in heel Vlaanderen tijdens de 10-daagse.

Partners