Afbeelding Rouw en verlies in tijden van corona - online praatgroep Afbeelding 1

Zorgen voor iemand anders kan intense verlieservaringen met zich meebrengen. Wanneer je bv. afscheid moet nemen van een dierbare, een onverwachtse diagnose moet verwerken, vrije tijd moet opgeven om voor een ander te zorgen of je veerkracht verliest als mantelzorger, dan is het een hele zoektocht om deze verlieservaringen te verwerken en hiermee te leren omgaan.

Bovendien deed het coronavirus er het voorbije jaar een schepje bovenop. Veel mantelzorgers verloren een dierbare, of werden op een andere manier geconfronteerd met verlies. Elke vorm van verlies laat een spoor na en verdient aandacht!

Tijdens dit digitale lotgenotencontact maken we kennis met de verschillende vormen van rouw en verlies. Hierbij is er ruimte om ervaringen uit te wisselen, stil te staan bij je eigen verhaal en met behulp van enkele tips op zoek te gaan naar hoop en troost. We gaan vertrouwelijk om met de door jullie gedeelde informatie.

Type Vorming
Thema
  • Geestelijke gezondheid
Doelgroepinfo Deze online praatgroepen zijn voor mantelzorgers. Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis zorgt voor een partner, ouder, een kind, schoonouder, een buur of een vriend die omwille van ziekte, handicap, ouderdom, psychische kwetsbaarheid of een verslavingsproblematiek extra zorg nodig heeft. Je doet dit omdat je met de persoon een affectieve, sociale band hebt. Je neemt op regelmatige basis zorgtaken op. Deze praatgroep is toegankelijk voor alle mantelzorgers. Je moet geen lid zijn van De VoorZorg.
Datum: vr 11 jun 2021
Startuur: 13:30
Prijs: Gratis
Inschrijven
Contactgegevens
administratief medewerkers S-Plus vzw
03 285 46 32
antwerpen@s-plusvzw.be
Meer info: http://www.devoorzorg-bondmoyson.be/mantelzorgcafes
Deel dit event op social media