Afbeelding Leer het signaleringsplan kennen Afbeelding 1

en signaleringsplan is bedoeld om na te gaan hoe het met je gaat en wat te doen als het niet goed met je gaat. Het kan een hulpmiddel zijn om herval te voorkomen.
Je leert met behulp van een signaleringsplan meer inzicht te krijgen in jouw gedachten, gevoelens, gedrag en symptomen door vroegtijdige herkenning van signalen en zicht op jouw helpende acties.
Het kan er mee voor zorgen dat je goed blijft functioneren en dat je op tijd ingrijpt wanneer het minder goed met je gaat.
 
Een signaleringsplan kan ook een manier zijn om met je omgeving (naasten en hulpverleners) in gesprek te gaan of te blijven. Het geeft hen meer duidelijkheid over wat ze concreet kunnen doen om jou te ondersteunen.
 
In deze reeks geven we de essentie van een signaleringsplan mee: Wat is het? Welke onderdelen heeft een signaleringsplan? Hoe begin je eraan? Hoe gebruik je het?
We leggen daarnaast de focus op het uitwisselen van ervaringen.

Werk jij al met het signaleringsplan of wil je ermee aan de slag? Wil je je graag laten inspireren en ervaringen uitwisselen? Dan is deze reeks iets voor jou!

Type Lezing
Thema
  • Geestelijke gezondheid
Doelgroep
  • Senioren
  • Kansengroepen
  • Volwassenen
Doelgroepinfo Iedereen die in groep wil werken aan herstel kan zich inschrijven: (ex-)patiënt, vriend, familielid, hulpverlener, vrijwilliger ...
Datum: di 23 nov 2021
Startuur: 10:00
Prijs: 10
Inschrijven
Adres
Welzijnszorg Kempen
Antwerpseweg 1A, 2440 Geel
Contactgegevens
Bart Buyens of Dorien Verboven
0492 23 84 78
kempen@herstelacademie.be
Meer info: http://https://www.herstelacademie.be/kempen/
Deel dit event op social media